Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+
Kavouras systeem

Kavouras roulette systeem

Technieken om roulette te verslaan bestaan al bijna net zo lang als dat het spel roulette bestaat. Een groot aantal van de populaire systemen zijn dan ook al meer dan honderd jaar oud. In tegenstelling tot het Kavouras systeem, dat pas sinds 2010 bestaat. Het is bedacht door de zeer ervaren roulettespeler Kavouras en wordt door behoorlijk wat spelers als een goed werkend systeem gezien met een grote kans op winst. Het is wel een strategie voor de wat meer ervaren roulettespeler, al is het echt niet ingewikkeld om te begrijpen. In dit artikel leggen we uit hoe je het Kavouras systeem kunt toepassen, wat de winkansen en uitbetalingen zijn en wat de Voor- en nadelen zijn als je op deze manier roulette gaat spelen.

Zo werkt het Kavouras roulettesysteem

Het Kavouras systeem gaat niet uit van een willekeurige getallenreeks. De bedoeling is om uitsluitend in te zetten op de getallen van de cilinder. Dat hoeft niet vol op een getal te zijn: sterker nog, alle inzetten zijn verdeeld over twee of meer getallen. In totaal 20 stuks. Om je verlieskans dus zo klein mogelijk te maken, zet je met zo weinig mogelijk fiches in op zo veel mogelijk getallen. Dat doe je als volgt. Je pakt acht fiches (waarbij je zelf bepaalt wat de waarde van 1 fiche is) en verdeelt die over de getallen op de tafel op de volgende manier:

  • je zet 1 fiche in op de getallen 0, 1, 2 en 3
  • je zet 2 fiches in op de getallen 31/36
  • je zet 1 fiche in op de volgende chevals: 8/11, 13/14, 15/18, 17/20 en 27/30

Op de roulettetafel ziet dat er dan als volgt uit:

Kavouras systeem inzet

Winstuitkering bij Kavouras roulettesysteem

Valt het balletje op een van de getallen waar je op hebt ingezet, dan is de uitbetaling als volgt:

  • op de getallen 0, 1, 2, en 3 is de winst bij een hit 1 fiche
  • op de getallen 31/36 is de winst bij een hit 4 fiches
  • op de chevals is de winst bij een hit 10 fiches

Ofwel: bij elke beurt heb je dus een kans op een verlies van 8, een winst van 1, een winst van 4 en een winst van 10. In eerste instantie klinkt dat best goed. Maar net zoals met alle andere roulettesystemen gaat het vaak mis als je een paar keer achter elkaar verliest (eventueel afgewisseld met wat winsten van 1 fiche). Dan keldert je saldo hard achteruit.

Winkansen bij Kavouras

Laten we het eens even berekenen hoe het zit met je winkansen. Stel dat in een serie van 37 beurten alle getallen achter elkaar een keer vallen. Dan heb je dus in totaal 37 keer 8 fiches ingezet. Dat is in totaal 296 fiches. Je hebt dan de volgende winsten behaald:

  • bij de getallen 0 t/m 3 worden 9 fiches uitbetaald, dus 36 fiches in totaal
  • bij 31/36 wordt 6 keer 12 fiches uitbetaald, dus 72 in totaal
  • bij de chevals wordt 10 keer 18 fiches uitbetaald, ofwel 180 in totaal

Je hebt dan dus 288 fiches gewonnen op een inzet van 296 fiches. Het verliest is dan dus 8/296 x 100 = 2,7%. Hmmm, waar kenden we dat getal ook al weer van? Juist, het is het reguliere huisvoordeel in het casino bij roulette.

Voor- en nadelen Kavouras systeem

Het grootste voordeel van deze roulettestrategie is dat het behoorlijk leuk om te spelen is (in tegenstelling tot bijvoorbeeld steeds inzetten op een kleur). Je spelervaring wordt er als het goed is leuker door. Daarnaast is het redelijk makkelijk te leren, want je hoeft alleen maar de inzetten te onthouden. Omdat er 20 van de 37 getallen bedekt zijn, zal er ook vaker een winst voorkomen dan een verliesbeurt. Toch hebben we net ook gezien dat dat verder niks zegt over je winkansen en het uitbetalingspercentage. Het huisvoordeel blijft namelijk gewoon 2,7% dus de vraag is of we hier wel echt van een strategie mogen spreken.

Eigenschappen van de strategie

Moeilijkheidsgraad: gemiddeld tot gevorderd
Inzetwijze: zelf te bepalen inzeteenheden, vaste inzetwijze
Budget: variabel, de inzeteenheid bepaal je zelf, per beurt 8 fiches nodig
Tijdsinvestering: gemiddeld
Risico: gemiddeld
Speeltijd: door speler te bepalen
Te gebruiken bij: niet van toepassing; vaste wijze van inzetten

Het Kavouras systeem gaat uit van een vaste inzetwijze en biedt je als speler dus veel houvast. Het nadeel van deze techniek is dat een langere reeks verliezen amper valt te compenseren. Toch biedt het ook genoeg mogelijkheden om bij een aantal gewonnen weddenschappen een leuke winst te maken. Verder is het Kavouras systeem vrij uniek en biedt het een leuke aanvulling op de algehele spelervaring. Een bijkomend voordeel is dat de wijze van inzetten altijd hetzelfde is en je tussentijds dus geen aanpassingen hoeft door te voeren.

Top