Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+
Dragon jackpot roulette

Dragon jackpot roulette

Ontwikkelaar Playtech staat bekend om hun bijzondere roulette varianten. Een van deze varianten is Dragon Jackpot Roulette. Deze roulette variant heeft vrij veel overeenkomsten met Age of the Gods Roulette, eveneens van Playtech. Zoals de naam van deze roulette variant al doet vermoeden is deze variant geheel in een Aziatisch thema uitgevoerd en kun je kans maken op diverse jackpots. Wij namen Dragon Jackpot Roulette onder de loep. Is het een geslaagde roulette variant of juist een draak van een spel?

Dragon Jackpot Roulette – de spelopzet

Ontwikkelaar Playtech borduurt met Dragon Jackpot Roulette voort op de opzet van Age of the Gods Roulette, een gelijksoortige roulette variant met aanvullende bonussen en jackpots. Dragon Jackpot Roulette is een wat nieuwere titel en dat is te zien aan de graphics, want die zien er best oké uit. Het gehele spel speelt zich af in een typische Aziatische setting die niet qua looks niet onderdoet voor het gemiddelde Chinese afhaalrestaurant, inclusief kitscherige draken en andere rood- en goudkleurige tierelantijntjes.

Dan de spelopzet. We hebben hier te maken met Europees roulette, dus met een enkele nul, maar zonder de En Prison regel. De inzetmogelijkheden zijn uitgebreid: alle gebruikelijke inzetten zijn aanwezig en ook de racebaan ontbreekt niet, dus inzetten op onder andere Voisins du Zero en Orphelins behoort tot de mogelijkheden. Ook de uitbetalingen zijn gelijk aan traditioneel roulette: een inzet op een enkel nummer (straight up) komt met een uitbetaling van 35:1 en de enkelvoudige weddenschappen betalen 1:1 uit. Onder de 'help' knop rechts bovenin het scherm tref je alle uitbetalingen en andere spelregels aan. Ook staat daarin netjes het theoretisch uitbetalingspercentage vermeld: minimaal 97,02%. In dit percentage is de contributie voor de progressieve jackpots al meegenomen. Standaard Europees roulette heeft een huisvoordeel van 2,7% en daar gaat Dragon Jackpot Roulette met 2,98% dus iets overheen.

De inzetlimieten van Dragon Jackpot Roulette zijn vrij ruim. De minimale inzet bedraagt €0,10 en de maximale inzet is €1000 per speelbeurt. Wel verschillen de inzetlimieten per weddenschap. Die €1000 inzet kun je alleen plaatsen op de weddenschappen met een uitbetaling van 1:1 en 2:1, zoals inzetten op rood of op op een column. Des te hoger de uitbetaling van de een weddenschap is, des te lager de maximale inzet is. Zo is de maximale inzet voor straight-up slechts €100. Het activeren van de Dragon Jackpot functionaliteit komt ook met wat beperkingen. Wanneer deze functie actief is mag je maar 82% van de tafel bedekken met fiches, wat neerkomt op inzetten op 30 afzonderlijke nummers.

Dragon Jackpot Roulette bonus inzet

Het Dragon Jackpot Roulette bonusspel

Dan is er het bonusspel van Dragon Jackpot Roulette. Links onderin het speelscherm staat een gouden button met daarop het getal '12'. Dit zijn 12 afzonderlijke gouden medaillons die je op het inzetveld kunt plaatsen. Plaats je zo'n medaillon op een nummer en zet je ook in op dit nummer, dan heb je de kans om het bonusspel te activeren wanneer dit nummer valt. Hier hangt wel een behoorlijk nadeel aan. Stel, je plaatst een medaillon op het nummer 12 en dit nummer valt. In dit geval ga je door naar het bonusspel, maar vervalt de winst voor de straight-up weddenschap. Naar die 35:1 uitbetaling kun je in dit geval dus fluiten. Het bonusspel wordt daarnaast alleen geactiveerd door een straight-up, split, corner, street of line weddenschap. Dit is zeker iets om rekening mee te houden, want de multipliers in het bonusspel zijn in de basis allemaal lager dan een 35:1 uitbetaling, ten zij je de Boost X2 weet te activeren.

Het bonusspel werkt verder vrij simpel. Je krijgt een cirkel te zien die uit twee wielen bestaat, een binnenste en buitenste wiel. Aan de rand van het buitenste wiel draaien aanwijzers, het lijkt dus een beetje op een rad van fortuin. Eerst gaat het buitenste wiel draaien. Hier kun je drie verschillende prijzen mee winnen: meer aanwijzers op het wiel, een verdubbeling van alle multipliers op het binnenste wiel of een extra draaibeurt van het binnenste wiel. Het binnenste wiel kan je één of meerdere multipliers van x6, x8, x10, x15 en x20. Met een respin kun je het buitenste wiel nogmaals laten draaien, met een maximum van drie extra respins.

Dan nog een eigenaardigheid. De inzet waarmee je het bonusspel gaat spelen is ook nog eens afhankelijk van de hoeveelheid geplaatste medaillons. Plaats je bijvoorbeeld €10 op een corner weddenschap (4 aparte nummers en dus 4 medaillons), dan wordt je inzet door vier gedeeld en begin je het bonusspel met €2,50. De enige manier om dus een echt interessante winst over te houden aan het bonusspel is door het bonusspel te bereiken met een inzet op een enkel nummer en door vervolgens ook nog eens de multipliers te verdubbelen, anders komen de multipliers niet eens in de buurt van de 35:1 uitbetaling die een enkel nummer heeft. Redelijk tegenvallertje dus, dit bonusspel.

De Dragon Jackpot

Interessanter is de Dragon Jackpot. Om hier kans op te maken moet je 'm activeren aan de rechterzijde van het inzetveld. Hierdoor gaat er van iedere inzet die je plaatst €0,10 naar deze collectieve progressieve jackpot. Deze progressieve jackpot bestaat uit vier afzonderlijke jackpots die allemaal een vast startbedrag hebben: Green €10, Blue €100, Red €1000 en Gold €20.000. Deze Dragon Jackpot is ook gelinkt aan enkele slots van Playtech en is dus niet exclusief verbonden aan Dragon Jackpot Roulette. Je maakt kans op de jackpots door de jackpot functie te activeren en simpelweg te spelen. Ook een speelbeurt zonder winst kan de jackpot triggeren. Let wel, een hogere inzet geeft meer kans om een jackpot te winnen, maar deze kans is gemaximaliseerd op een inzet van €1000. Als je de jackpot weet te activeren, dan krijg je een scherm te zien met daarop een wiel met 10 vakjes. Ieder vakje verbergt een symbool van één van de vier jackpots. Door drie overeenkomstige symbolen te vinden win je de desbetreffende jackpot. De één na laagste jackpot (Blue) valt gemiddeld om het uur met een gemiddelde waarde van €4470 en de hoogste jackpot (Gold) valt gemiddeld om de drieënhalve dag met een gemiddelde waarde van €319.000. Je hebt wel altijd prijs, maar het betreft dan doorgaans de laagste jackpot die vaak niet veel hoger is dan €10.

Dragon Jackpot Roulette – ons eindoordeel

In de basis is Dragon Jackpot Roulette een aardige en vrij complete Europese roulette variant met een iets hoger huisvoordeel dan standaard Europees roulette. Jammer is het bonusspel. Wanneer je het bonusspel bereikt met een inzet op een enkel nummer is de aanvankelijke uitbetaling van 35:1 niet meer van kracht. De standaard multipliers komen hier niet eens bij in de buurt, dus alleen met een verdubbeling van de multipliers maak je kans op een hogere uitbetaling dan 35:1. Dat lukte ons bij het testen een paar keer, maar lang niet vaak genoeg om stelselmatig in te gaan zetten op het bonusspel. De progressieve jackpots zijn interessant, maar jammer genoeg geeft een hoge inzet je er meer kans op dan een lage inzet. Ook kost het activeren van de jackpot functie je steeds €0,10. Dragon Jackpot Roulette is geen draak van een spel, maar vooral een middelmatige roulette variant.

Kies een online casino om Dragon Jackpot roulette te spelen
Top