Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+
Labouchere

Labouchere systeem – strategisch roulette spelen

Het is natuurlijk geen garantie op grote winsten, maar door gebruik te maken van een roulette systeem vergroot je je kansen wel om te winnen met online roulette. Zo is er bijvoorbeeld het Labouchere systeem. Deze methode staat ook bekend onder andere namen zoals Cancellation, Cross-out en Split Martingale. Simpel gezegd komt deze speelstrategie er op neer dat je vooraf je te behalen winst vaststelt en pas stopt als deze winst is behaald. Maar vergeet ook niet vooraf je maximale verlies te bepalen, zodat je ook tijdig stopt als het een keertje tegenzit.

Hoe werkt het Labouchere systeem?

Het Labouchere systeem werkt op de volgende manier. Vooraf bepaal je hoeveel winst je zou willen behalen, bijvoorbeeld €15. Dan schrijf je op een papiertje een aantal getallen die bij elkaar opgeteld 15 zijn. Je zou eenvoudig kunnen kiezen voor 1, 2, 3, 4, 5. Je eerste inzet bestaat dan uit de twee buitenste getallen bij elkaar opgeteld, dus in dit voorbeeld €6 (1+5). Als je wint, streep je deze twee getallen weg van je lijstje en blijft er een serie over van 2,3,4. Je volgende inzet is dan weer €6, namelijk 2 plus 4.
Had je bij je allereerste inzet verloren, dan schrijf je je verlies aan het einde van je lijstje. De serie was dan 1,2,3,4,5,6 geweest. Je volgende inzet is dan uiteraard €7.

Ga door met Labouchere tot alle getallen weggestreept zijn

In principe stop je pas, als je alle getallen van je lijstje hebt doorgestreept en je vooraf vastgestelde opbrengst is behaald. Welk getallenpatroon je bij dit roulette systeem moet kiezen, is lastig vooraf aan te geven. Sommige (wat meer ervaren) roulette spelers, spelen met meerdere getallenreeksen tegelijkertijd. De ene keer gebruiken zij opeenvolgende nummers, de andere keer zetten zij ze in een willekeurige volgorde.

Labouchere systeem – resultaat behalen

Speel je online roulette met deze methode en heb je een winnende serie (dat wil zeggen: van het totaal aantal inzetten heb je vaker gewonnen dan verloren) dan werkt het systeem perfect en zorgt het voor een flinke opbrengst. Maar heb je daarentegen juist te maken met een verliezende serie (waarbij je vaker je inzet verliest dan wint) dan kan het Labouchere systeem ook flinke verliezen opleveren. Het enige wat je daar tegen kan doen is vooraf je maximale verlies bepalen en er voor zorgen dat je niet verder speelt als je die grens hebt bereikt.

Eigenschappen van de strategie

Moeilijkheidsgraad: geavanceerd, vooral wanneer een lange reeks getallen wordt gebruikt en /of deze wordt gesplitst
Inzetwijze: zowel de streefwinst als de inzetten worden vooraf bepaald
Budget: ruim budget benodigd
Tijdsinvestering: gemiddeld tot groot
Risico: hoog, een lange reeks verloren weddenschappen komt met flinke verliezen
Speeltijd: variabel, afhankelijk van de lengte van de getallenreeks en het eventueel splitsen van reeks
Te gebruiken bij: enkelvoudige kansen

Het Labouchere systeem is een systeem van uitersten: een reeks verloren weddenschappen kan al snel leiden tot grote verliezen, maar een reeks gewonnen weddenschappen levert flinke winsten op. Daarom is het een vrij risicovol systeem, waarbij de speler zich vooraf duidelijke limieten moet stellen. Wanneer er in het begin al vrij veel verlies wordt gemaakt, dan is het raadzaam om op tijd te stoppen voordat de verliezen nog sneller gaan oplopen. Het vooraf bepalen van een streefwinst en een reeks getallen maakt het wel tot dynamisch systeem waarbij de speler zijn eigen risico's aardig kan bepalen.

Tip over het Labouchere systeem

Sommigen zeggen zelfs dat als je begint te spelen met deze speelstrategie en je verliest een paar keer achter elkaar, dat het dan slimmer is om direct te stoppen voordat je zelfs maar een inzet gewonnen hebt. Maar dat is uiteindelijk natuurlijk helemaal aan jou om te beslissen.

Top