Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+
Uitslagenbord

Statistieken en trends

Als je roulette speelt, dan staat er meestal een (digitaal) bord bij de speeltafel waarop zichtbaar is welke getallen onlangs gevallen zijn en welke juist niet ( hot & cold numbers ). Ook wanneer we online roulette spelen is er een uitslagenbord en daar wordt soms ook nog een apart tabblad met statistieken aan toegevoegd. Handig als je wilt analyseren op welk cijfer de kans het grootst is dat die de volgende beurt (of een van de volgende beurten) zal vallen. Een van de eenvoudigste manieren om de roulettegetallen te analyseren is om te kijken of er een groep cijfers van dezelfde kleur achter elkaar gevallen is.

Let overigens op met tafels die vanaf het begin af aan je niet gunstig gezind zijn. Heb je bij een nieuwe poging aan de tafel weer pech, begrijp dan de hint en ren hard weg van deze tafel. Het gaat echt niet in je voordeel veranderen die dag.

Soorten trends die je kunt ontdekken bij roulette

Of je nu wel of niet bijgelovig bent: het spelen van roulette verhoogt de kans dat je bijgelovig wordt. Op de speeltafels zijn er drie soorten trends te onderscheiden:

  • Afwisselende trends (zoals rood of zwart, even of oneven en hoog of laag)
  • Gegroepeerde trends (eerst een groep van de ene soort en dan een groep van de andere)
  • Geen trends (er is geen zichtbare trend en geloof het of niet, maar dat is dan dus ook een trend)

Er zijn nu eenmaal dagen dat je pech hebt

Belangrijk om vooraf te weten: op sommige dagen heb je gewoon pech. Je kunt dan heel hard gaan proberen om toch te winnen, maar dat zal je niets opleveren. Herken gewoon dat die dag een slechte dag is en zet niet alles op het spel. Zorg dat je de discipline hebt om weg te lopen op een dag dat niks meezit. Het is het moeilijkste om dat op het juiste moment te doen. Alles goed in kaart brengen heeft zo zijn voordelen, maar het risico blijft altijd bestaan. Ook al bieden we genoeg tips om je kansen te vergroten op winst, het belangrijkste is en blijft dat je onthoud dat slechte dagen er nu eenmaal tussen zullen zitten. Een topsporter heeft ook zo nu en dan een slechte dag, dus deal er maar gewoon mee en blijf niet onnodig je portemonnee trekken.

Trend volgen of juist doorbreken?

Er zijn gevallen bekend van spelers die veel geld verloren omdat ze hun geld inzetten tegen de trend die op dat moment gaande was. Steeds maar denken dat die andere kleur nu moet gaan vallen, terwijl het helaas toch steeds dezelfde blijft. Anderen denken juist weer dat het vaak veel meer zin heeft om met de trend mee in te zetten. Is er 10 keer achter elkaar rood gevallen? Zet dan de 11e keer ook gewoon op rood in. Sommige systemen volgen de trend door altijd in te zetten op de zojuist gevallen kleur of groep. Was dat rood? Zet weer in op rood. Valt rood dan weer? Gewoon weer op rood. Valt zwart? Ga dan verder met inzetten op zwart. Zo heb je de grootste kans om van korte termijn gebeurtenissen te profiteren.

Onthoud…

Het is nooit zo dat door het vallen van het ene getal, de kans groter is dat een ander getal valt, dat wordt gokkersbedrog genoemd. Het heeft geen zin, want zowel de bal als de nummers op het wiel hebben geen idee welke getallen er zijn en welke er gevallen zijn. Wat wel vaker gehoord wordt is het volgende: het duurt vaak zo'n 500 spins voordat de bal in alle 37 nummers gevallen is. De kans is zelfs maar 4,5% dat alle nummers vallen in de eerste 100 spins. Dus de kans is enorm dat als je een lievelingsgetal hebt (bijvoorbeeld je geboortedag) dat die niet gaat vallen. Niet in de eerste 100 beurten en zelfs niet in de eerste 500 beurten.

Top