Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+
Roulette meest gevallen nummers

Gokkersbedrog en roulette

Als er één ding vaak terugkomt bij roulette, is het wel het fenomeen gokkersbedrog. Gokkersbedrog zit in het hoofd van de spelers zelf en heeft ermee te maken dat je denkt dat iets niet zal gebeuren als het net al veel keren wel is gebeurd. Om in goktermen te blijven: stel dat er bij roulette achter elkaar 10 keer rood is gevallen, dan denk je dat de kans dan groter is dat de volgende beurt zwart zal vallen. Als je geld wil winnen met (online) gokken, is het dus belangrijk dat je weet hebt van deze misvatting zodat je er niet keer op keer intuint en uiteindelijk als een grote verliezer naar huis gaat.

Zo werkt gokkersbedrog

Het makkelijkste is gokkersbedrog uit te leggen aan de hand van kop of munt. Als een normale munt omhoog wordt gegooid, zonder dat de uitslag gemanipuleerd kan worden, zal de uitkomst altijd volstrekt willekeurig zijn. Of het wordt munt, of het wordt kop en ze hebben allebei een even grote kans om te vallen. Doe je dat 10 keer achter elkaar, dan zou je in principe dus 5 keer kop en 5 keer munt verwachten. Maar dat kan net zo goed 10 keer munt achter elkaar zijn. Sommige mensen geloven dat als er dus 10 keer achter elkaar munt gevallen is, de kans groter is dat de eerstvolgende keer kop zal verschijnen. Klinkt op zich logisch, maar het is toch fout. De kans blijft namelijk nog steeds 50% dat kop of munt zal vallen de volgende beurt en de uitslagen uit het verleden hebben geen invloed.

Hoe gokkersbedrog problemen kan veroorzaken

Precies op dit punt komt het probleem gokkersbedrog dus om de hoek kijken: de voorgaande uitkomsten hebben namelijk geen enkele invloed op wat er nu staat te gebeuren. Ook al denk je er niet eens bewust bij na, als gokker kun je al snel deze fout maken. Zeker bij een spel als roulette, er staat toch niet voor niets een uitslagenbord met de meest gevallen nummers en voorkomende kleuren naast de speeltafel? Dit kan snel problemen veroorzaken, je trapt er ook sneller in bij inzetten op de even kansen (dus rood/zwart, even/oneven en 1-18/19-36) omdat deze duidelijk zichtbaar zijn in de statistieken. Daarnaast is er met deze inzetten een relatief kleine kans van slechts 50% op een succesvolle uitkomst en dan is de 0 nog niet eens meegerekend. Het gevaar bij gokkers is dat zij hun geld gaan inzetten op een kleur omdat ze denken dat die nu wel moet gaan vallen, maar dat hoeft dus helemaal niet zo te zijn. Bij de volgende beurt verdubbelen ze misschien hun inzet om het verlies op te vangen, maar dan blijkt weer dezelfde kleur te vallen. Met als gevolg: hele grote verliezen.

Toch zijn er roulette systemen in omloop die wel gebruik maken van uitslagen uit het verleden en bijvoorbeeld de korte termijn trends juist wel volgen, hierover kun je meer lezen op de pagina statistieken en trends.

Top